MAKRON ODRŽAO PREDIZBORNI SKUP U PARIZU

Ovaj vikend obeležilo je obraćanje publici predsedničkog kandidata koji je jedan od glavnih u trci za pobedu pored kandidatkinje Marin Le Pen. Mogli smo čuti nešto više od dva sata predizbornog mitinga Emanuela Makrona u areni u Nanteru koji je ispraćen velikim brojem publike koja je svog kandidata podržala ovacijama i transparentima.

Miting osam dana pred izbore Makron je započeo ukazujući radost što se nalazi na tom mestu i što njegova partija može da se pohvali upornošću i neodustajanjem uprkos krizi koja ih je pratila. Istakao je da su od 2017.uspešno prevazilazili sve kočnice koje su degradirale preduzetnike i nove investicije. Najavljujući mere jačanja nadzora nad staračkim domovima i zapošljavanje više od 50 000 medicinskih sestara dodao je da će takođe pokrenuti akciju koja će apsolutno revolucionisati politiku u gradovima koja već dugo stigmatizuje određene četvrti. Pored povećavanja starosne granice za penzionisanje na 65 godina govori i o boljim uslovima rada profesora i nastavnika u školskim i visokoškolskim ustanovama.Osvrnuo se na kratko na skandal Mekinzi i suprotstavio se direktno svojim protivnicima rekavši da se nisu ni oni libili sličnih radnji pri kabinetima .

Osim toga, Makron dodaje da će Francuska u njegovim rukama biti nezavisnija nego ikad i da više neće dozvoliti da je “drugi hrane“. Naglašava da će se u skupštini mnoge stvari promeniti, da će narodna suverenost biti prioritet, a da će parlament dobiti mnogo veću reprezentativnost. Za kraj garantuje da će u narednih pet godina Francuska povećati punu zaposlenost i da građani od 10. do 24. aprila treba da se izjasne za Francusku pariteta i progresa, Francusku kao industrijsku, kulturnu i obrazovnu snagu.

Autor: Danijela Čorbić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *