UKOLIKO NE POBEDI NA IZBORIMA, ZEMUR SEBE VIDI KAO LIDERA OPOZICIJE

Erik Zemur, kandidat krajnje desnice, želi da veruje da će proći u drugi krug izbora, ali svakako govori i o budućnosti u slučaju poraza. Zemur je rekao da je “ubeđen“ da će se plasirati u drugi krug, ali je u toku istog intervjua takođe pomenuo i mogući poraz. Kako on kaže, ova druga opcija i poraz bi ga učinili “liderom opozicije“.

On ističe da je trenutna politička dinamika na njegovoj strani, a na pomen pada njegove
popularnosti prema najnovijim anketama, rekao je da u brojeve na anketama ne veruje, jer uvek greše, što je slučaj, kako on kaže još od 1995. godine. Navodeći “sve objektivne elemente političke dimanike kao što su, dobro posećeni mitinzi, gledanost televizije, broj članova njegove stranke“, izjavljuje: ,”Sve sam to ja. “

Pokušavajući da umiri svoje glasače, Zemur kaže da se ako ne bude izabran za novog
predsednika republike, neće vraćati svojim pređašnjim novinarskim aktivnostima. Kako on kaže, 25. aprila ujutru, biće ili novi predsednik Francuske ili lider opozicije.

Na pitanje da li će biti kandidat na parlamentarnim izborima, dao je jutros isti potvrdan odgovor kao i u sinoć održanoj emisiji “Jelisejska palata 2022.“. Kandidatkinja Valeri Pekres koja je jutros pozvana u istu emisiju prognozira da će Zemur pozvati na glasanje za Marin le Pen u drugom krugu kao i da će se kandidovati i na parlamentarnim izborima.

Autor: Dragana Vasić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *