ERIK ZEMUR KAMPANJU POČEO U TULONU, PODRŽALA GA NEĆAKINJA MARIN LE PEN

Predsednički kandidat Erik Zemur svoju kampanju je počeo konvencijom u Tulonu. Posebno je zanimljivo što je konvenciji prisustvovala i nećakinja Marin le Pen koja je Zemuru uputila javnu podršku.

U uvodnom delu obraćanja Zemur se osvrnuo na to da predstavlja novu političku snagu u Francuskoj. Kao veliki uspeh označio prikupljanje oko 720 potpisa za kandidaturu. “Svima smo nametnuli naše teme, svim kandidatima. Mi smo najveći događaj ovih izbora. Branili smo Francusku kao niko do sada”, ocenio je Zemur.

Nezaobilazna tema bila je i ukrajinska kriza. Zemur smatra da “Francuska treba da bude sila ravnoteže”. Dodao je da francuska treba da pošalje logističku, finansijsku i medicinsku pomoć Poljskoj i Mađarskoj kako bi se lakše izborili sa prilivom migranata iz Ukrajine.

Na pomen kandidature Emanuela Makrona prisutni su krenuli uvredljivo da skandiraju trenutnom predsedniku Francuske, što je kod Zemura izazvalo osmeh. Zatim je sledećim rečima opisao Makrona. “Francuska našeg detinjstva imala je bolji mir i blagostanje. Makron zatvara oči pred vašim strahovima. On živi u svetu bez roditelja i dece, a to nije naš svet. Mi volimo našu decu i unuke”. Na kraju izlaganja uputio je pitanje Makronu: “Kad ćeš se zainteresovati za cenu goriva, kad litar bude bio pet evra”.

Procenjuje se da je oko 8 000 ljudi prisustvovalo početku kampanje Erika Zemura.

Autor: Nikola Perišić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *