FRANCUSKA I SAVEZNICI SPREMAJU “SLAMANJE“ RUSIJE

Francuska i njeni saveznici u Evropi rade na “veoma značajnom paketu sankcija” protiv Rusije, izjavila je u intervjuu FRANS 24 portparolka francuskog ministarstva inostranih poslova En-Kler Ležandr.

“U poslednjih nekoliko sedmica vrlo blisko sarađujemo sa našim saveznicima, kako u Evropi, tako i sa našim transatlantskim saveznicima”, rekla je portparolka. “Želimo da te sankcije prorade vrlo brzo i slome rusku ekonomiju.” Ona je rekla da su Francuska i njeni evropski partneri takođe pripremili olakšavajuće mere u slučaju da ruski predsednik Vladimir Putin uzvrati smanjenjem snabdjevanja energijom.

“Naravno, kao što je naša ministarka energetike i ekologije (Barbara Pompili) vrlo jasno rekla, spremni smo u Francuskoj da se suočimo sa smanjenjem energetskog snabdjevanja od strane Vladimira Putina. Radili smo na pronalaženju načina da diversifikujemo zalihe”, rekla je Ležandr.

Ona je rekla da Francuska i njeni saveznici takođe razgovaraju o vjerovatnoći nove migrantske krize u Evropi kao rezultat ruske invazije. UN su saopštile da je više od 50.000 Ukrajinaca već pobeglo uglavnom u Poljsku i Moldaviju.

Autor: Srđan Radanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *