OBJAVLJENA IMOVINSKA KARTA PREDSEDNIČKIH KANDIDATA

Visoka Uprava za transparentnost u javnom životu (HATVP) objavila je pregled imovine svih predsedničkih kandidata u Francuskoj.

Izvor: Figaro

Imovina Emanuela Makrona se uglavnom sastoji od bankovnih računa. Životno osiguranje je procenjeno sa otkupnom vrednošću od 113 000 evra. Ostao mu je ukupan dug za kredit od 122 500 evra koji je uzeo još 2011. godine. Njegova sredstvao su u izveštaju označena kao “normalna”.

Republikanska kandidatkinja Valeri Pekres poseduje tri kuće i zemljište ukupne vrednosti od 4,1 miliona evra. Njen suprug, koji je izvršni direktor jedne firme, ima oko 6,5 miliona evra na tekućem računu i životnog osiguranja. Njegovo bogattvo se bazira i na umetničkim delima koja ukupno vrede 60 hiljada evra. Dug Pekresove procenjuje se na oko milion evra.

Erik Zemur je vlasnik ili suvlasnik pet stanova u Parizu. U njegovom poseduje je i oko 90% kapitala jedne izdavačke kuće čija se vrednost procenjuje na 1,5 miliona evra. Kao bivši novinar, većinu svojih prihoda ostvaruje kao pisac ili menadžer. Njegov dug za hipoteke je oko 633 000 evra.

Marin le Pen prijavila je samo nekretnine, i to da poseduje tri kuće. Takođe, ima i tri kredita od kojih je jedan podigla zbog predsedničke kampanje 2017. u mađarskoj banci MKB.

Žan-Lik Melanšon ima jedan stan u Parizu vredan 1,2 miliona evra, jednu kuću koja se ceni na 195 000 evra. Na bankovnim računima ima oko 95 000 evra, dok ima dug oko 100 hiljada evra zbog hipoteka. Gradonačelnica Pariza Idalgo sa svojim suprugom poseduje kuću u Parizu čija je vrednost 1,4 miliona evra. Takođe, ima još oko 100 000 evra u bankama.

Janik Žao ima električni skuter koji se ceni na oko 4 000 evra i bruto godišnju platu u Evropskom parlamentu od blizu 109 hiljada evra i dodatno oko 90 hiljada evra na računama. Filip Putu prima platu kao većnik u Bordu, ranije je radio u fabrici Forda. Ne poseduje nepokretnu imovinu. Nikola Dipon-Enjan ima stan u Parizu koji je procenjen na oko 1,4 miliona evra. Rusel u svom vlasništvu ima dve kuće, ali i dva kredita. Na dan proglašenja kandidature njegov račun je bio u minusu oko 200 evra. Lesel ima zemljište u Atlantskim Pirinejima, kao i tri kuće i stan. Natali Arto je suvlasnica stan koji ukupno ima 48 kvadrata.

Autor: Nikola Perišić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *